Seyhan Kaymakamlığı Sosyal Yardım Nasıl Alınır?

Kamu Yönetim

Yönetici
Yönetici
Tepki
2

BAŞVURU YAPMAK İSTEDİĞİNİZ YARDIMI SEÇİNİZ​

• * Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

• * Hanedeki kişi başına düşen aylık gelir asgari ücretin 1/3 ünden az olması gereklidir.
    * Başvuru sahibinin sağlık güvencesi yoksa önce gelir testi yaptırılıp 60/c1 (Yeşilkart) açtırılmalıdır.

• * 18 yaş ve üzeri, sağlık güvencesi olmayan vatandaşların başvuru yapması gerekmektedir.
    * Emekli maaşı alanlar, Zorunlu Sigortalılar, Tarım Sigortalılar, Bağkur, 2022 Yaşlı Aylığı ya da Engelli Aylığı alanlar, herhangi bir sağlık güvencesi olanlar başvuru yapamazlar.

• * ŞARTLI SAĞLIK 0-5 yaş arası çocuklar için yapılan yardımdır.
    * ŞARTLI EĞİTİM ilkokul, ortaokul, lise düzeyinde örgün eğitim alan öğrenciler için yapılan yardımdır.
    * Hanede aktif SGK kaydı (Zorunlu Sigortalılar, Bağkur, Tarım Sigortalılar, Emekli Sandığı, İsteğe bağlı GSS primi ödeyenler) olmaması gerekmektedir.
    * Hanedeki kişi başına düşen aylık gelir asgari ücretin 1/3’ünden (2024 yılı için 5.667,37-TL) az olmalıdır.
    * Başvuru sahibinin sağlık güvencesi yoksa önce gelir testi yaptırılıp 60/c1 (Yeşilkart) açtırılmalıdır.

• * Başvuru sahibinin aktif SGK kaydı (Zorunlu Sigortalılar, Bağkur, Tarım Sigortalılar, Emekli Sandığı, İsteğe bağlı GSS primi ödeyenler) olmaması gerekmektedir.
    * Engelli heyet rapor oranı %40 ve üzeri olmalı, 65 yaş üstü ilk kez engelli maaşına başvuru için rapor oranı %70 ve üzeri olmalı, raporu olmayan engelli vatandaşlar hastaneye sevk almak için vakfa gelmelidir.

• * Başvuru sahibi 65 yaşını doldurmuş olmalıdır.
    * Başvuru sahibinin aktif SGK kaydı (Zorunlu Sigortalılar, Bağkur, Tarım Sigortalılar, Emekli Sandığı, İsteğe bağlı GSS primi ödeyenler) olmaması gerekmektedir.

• * Bu yardım türüne asker evliyse eşi başvuru yapar; asker bekar ise önce annesi, anne vefat etmiş ise babası başvuru yapabilir.
    * Askerin anne babası boşanmış ise asker ile aynı adreste kayıtlı olan anne veya baba başvuru yapabilir.
    * Başvuru sahibinde aktif SGK kaydı (Zorunlu Sigortalılar, Bağkur, Tarım Sigortası, Emekli Sandığı, 60/g isteğe bağlı sigorta) olmaması gerekmektedir.
    * Sağlık güvencesi yoksa önce gelir testi yaptırıp 60/c1 (Yeşilkart) açtırılmalıdır.

• * Kişi başı gelirin asgari ücretin aylık net tutarının 2/3ünün altında olması
    * Tüberküloz hastası ise Verem Savaş Dispanserince programlanan tedavilerini düzenli olarak yerine getirmesi, takip ve kontrollere düzenli devam etmesi, ilaçlarını hekimce belirlenen periyotlarda kullanması.
    * SSPE hastası ise Sağlık Kurulu Raporunun olması gerekir.

• * Bu yardım çoklu doğum yapan muhtaç ailelere nakdi destek sağlamak içindir. (İkiz, üçüz, dördüz vb.)

• * Ağır kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hastaların bulunduğu hanelerin elektrik fatura bedeli ve kesintisiz güç kaynağına yönelik ihtiyaçların karşılanması için elektrik desteği programına yönelik yardımdır.

• * Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı (ÖYAÇ) ; 2022 sayılı Kanun kapsamından 18 yaşından küçük engelli çocuğu için aylık alan bir hak sahibi varsa, ÖYAÇ kapsamında 2022 sayılı Kanun kapsamındaki 18 yaşından küçük engelli çocuğu için yardım alamaz.
    * 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıklardan yararlanmayan hanedeki diğer çocuklar (öksüz veya yetim olanlar) için ÖYAÇ programına başvuru yapılabilmektedir.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar