Afad Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? E-Devlet Başvuru Formu

serkan

Yeni Üye
Tepki
0
AFAD Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? E-Devlet Başvuru Formu 2023; Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı, AFAD; 17 Haziran 2009 tarihinden bu yana afetlerden mağdur olan vatandaşlarımıza yardımcı olmaya devam ediyor.

Yalnızca ülke vatandaşlarımıza değil diğer ülkelerde afetlerden etkilenen vatandaşlara da pek çok yardım ulaştıran AFAD; 11 ilimizde yer alan Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlükleri ile faaliyetlerini sürdürüyor.

Afet öncesi hazırlık ve zararları azaltma, afet esnasında afetzedelere müdahale etme, afet sonrası iyileştirme çalışmalarını yürütme; kurumun temel görev ve sorumlulukları arasında bulunuyor.

Arama ve kurtarma, halk sağlığı, kamp koordinasyonları ve afetzedelere barınma alanı oluşturma, afetzedelerin beslenmesine ve gıda güvenliğine yardımcı olma, afetzedelere psiko-sosyal destek sunma gibi pek çok alanda faaliyet gösteren AFAD; pek çok projeye de imza atıyor.

Bu yazımızda kısaca AFAD yardım başvurusu nasıl yapılır? sorusunu yanıtlamaya, konuyla ilgili olarak merak edilenleri aydınlatmaya çalışacağız.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar