2023 Yılı Aday Memur Eği̇ti̇m Programı Uygulama Rehberi̇ Ve İş Takvi̇mi̇

emir

Üye
Tepki
0
21/2/1983 tarihli ve 83/6061 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Aday Memurların Yetiştirilmelerine İlişkin Genel Yönetmelik ve Bakanlığımız Aday Memurların Yetiştirilmelerine Dair Yönetmelik kapsamında uygulanacak 2023 Yılı Aday Memur Eğitim Programı 13-24 Şubat tarihinde uzaktan Eğitim Yöntemi İle Cumhurbaşkanlığı Uzaktan Eğitim Kapısı Platformu üzerinden gerçekleşecek olup, adayların sınavları yüz yüze kendi birimlerince yapılacaktır.
1- Aday memur personel bilgileri, Personel Genel Müdürlüğü'ne Temmuz 2023 tarihine kadar resmi yazı ile gönderilir. Belirtilen tarihten sonra bilgileri gönderilen personel eğitim programına dâhil edilmeyecektir.
2- Birimler tarafından yönetmelik çerçevesinde Eğitim ve Sınav Yürütme Komisyonları kurulacaktır.
3- Birimler tarafından yapılacak sınavlarda; soru kitapçıkları, soruların cevap anahtarları, cevap kâğıtları, tutanaklar ve değerlendirme belgeleri yönetmeliğin ilgili maddelerince birimlerinde muhafaza edilecek olup Personel Genel Müdürlüğüne gönderilmeyecektir.
4- Aday memurların Cumhurbaşkanlığı Uzaktan Eğitim Kapısı Platformuna tanımlanmaları Genel Müdürlüğümüzce Temmuz 2023 tarihine kadar yapılacaktır.
5- Aday Memurlar, Uzaktan Eğitim Kapısı Platformu üzerinden Temel Eğitim ve Hazırlayıcı Eğitim programlarına katılım sağlamaktan ve birimlerince belirlenen saatte sınav salonunda hazır bulunmaktan sorumludurlar.
6- Cumhurbaşkanlığı Uzaktan Eğitim Kapısı Platformuna web adresinden erişim sağlanabilecek olup Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ve E-Devlet Şifresi ile giriş yapılabilecektir.
7- Eğitim platformunda açılan sayfada "Eğitim Kataloğu" seçilerek açılan sayfada "Kategori" bölümünden "Aday Memur-Temel" seçilip filtreleme yapılmalıdır.
8- "Aday Memur -Temel" kategorisinde aşağıda belirtilen eğitim içeriklerinden sorumlu tutulacaklardır.

İnsan HaklarıDosyalama Usulleri
Resmi Yazışma Usul ve EsaslarıMilli Güvenlik Bilgileri
Genel Olarak Devlet Teşkilatı657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu
T.C. AnayasasıTürkçe Dil Bilgisi Kuralları
Halkla İlişkilerDevlet Malını Koruma ve Tasarruf Tedbirleri
İletişim (Haberleşme) EğitimiGizlilik ve Gizliliğin Önemi
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

9- Aday Memur Temel Eğitim Sınavı, yukarıda bahsedilen konular çerçevesinde Genel Müdürlüğümüz tarafından gönderilecek 100 sorudan hazırlanan sınav ile kendi birimlerince yüz yüze yapılacaktır. Sınav geçer puanı 60'tır.
10- "Aday Memur Temel Eğitim" programı ve sınavından başarılı olanlar "Aday Memur Hazırlayıcı Eğitim" programına katılabileceklerdir.
11- Eğitim platformunda açılan sayfada "Eğitim Kataloğu" seçilerek açılan sayfada "Kategori" bölümünden "Aday Memur-Hazırlayıcı" seçilip filtreleme yapılmalıdır.
12- "Aday Memur – Hazırlayıcı" kategorisinde;
· Aday Memur Hazırlayıcı Eğitim Programı (eğitim içeriğinde 31 konu başlığı bulunmaktadır.)

·Elektronik Belge Yönetim Sistemleri (EBYS)​

· Uygulamalı Excel Eğitimi konulu eğitim içeriklerinden sorumlu tutulacaktır.
13- Aday Memur Hazırlayıcı Eğitim Sınavı, yukarıda bahsedilen konular çerçevesinde Genel Müdürlüğümüz tarafından gönderilecek 50 sorudan hazırlanan sınav ile kendi birimlerince yüz yüze yapılacaktır. Sınav geçer puanı 60'tır.
14- Birimlerdeki Eğitim ve Sınav Yürütme Komisyonları aday memurun Uzaktan Eğitim Kapısı Platformundan dersleri takip etmesinden sorumludur.
15- Aday Memur Temel ve Hazırlayıcı Eğitim sınav sonuçları aşağıdaki iş takvimine göre resmi yazı ile Personel Genel Müdürlüğüne bildirilecektir.
16- Aday Memur Temel ve Hazırlayıcı Eğitim Programı ve sınavlarından başarılı olanlar en az 2 (iki) ay süreli Aday Memur Staj Programına katılırlar.
17- Aday memur staj programı en az iki ay süre ile Hazırlayıcı Eğitimin ardından birimlerince başlatılacak olup Genel Müdürlüğümüzden ayrıca talimat beklenmeyecektir.
18- Aday Memur Temel ve Hazırlayıcı Eğitim ile Staj Programlarından başarılı olanların ilgili yönetmelik çerçevesinde birimlerince asalet tasdik işlemleri başlatılacaktır.
2022 YILI ADAY MEMUR EĞİTİM PROGRAMI UYGULAMA TAKVİMİ
TarihYapılacak İşlem
01 Şubat 2023Aday memur personel bilgilerinin, Personel Genel Müdürlüğü'ne resmi yazı ile
gönderilmesi, (Son Tarih)
13-24 Şubat 2023Aday Memur Temel Eğitimi'nin uzaktan eğitim yöntemi ile
uzaktanegitimkapisi.cbiko.gov.tr web adresinde yer alan "Cumhurbaşkanlığı Uzaktan Eğitim Kapısı Platformu" üzerinden gerçekleştirilmesi,
06 Mart 2023Aday Memur Temel Eğitimi sınavının gerçekleştirilmesi,
10 Mart 2023Aday Memur Temel Eğitim Sınav sonuçlarının Personel Genel Müdürlüğüne bildirilmesi,
13-24 Mart 2023Aday Memur Hazırlayıcı Eğitimi'nin uzaktan eğitim yöntemi ile
uzaktanegitimkapisi.cbiko.gov.tr web adresinde yer alan "Cumhurbaşkanlığı
Uzaktan Eğitim Kapısı Platformu" üzerinden gerçekleştirilmesi,
03 Nisan 2023Aday Memur Hazırlayıcı Eğitimi sınavının gerçekleştirilmesi,
07 Nisan 2023Aday Memur Hazırlayıcı Eğitim Sınav sonuçlarının Personel Genel Müdürlüğüne bildirilmesi,
Nisan 2023Aday Memur Staj Programının başlatılması
Temmuz 2023Aday Memurlarının duyurusunun yapılması

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar