21/2/1983 tarihli ve 83/6061 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Aday Memurların Yetiştirilmelerine İlişkin Genel Yönetmelik ve Bakanlığımız Aday Memurların Yetiştirilmelerine Dair Yönetmelik kapsamında uygulanacak 2023 Yılı Aday Memur Eğitim Programı 13-24 Şubat tarihinde uzaktan Eğitim Yöntemi İle Cumhurbaşkanlığı Uzaktan Eğitim Kapısı Platformu üzerinden gerçekleşecek olup, adayların sınavları yüz yüze kendi birimlerince yapılacaktır.
1- Aday memur personel bilgileri, Personel Genel Müdürlüğü'ne Temmuz 2023 tarihine kadar resmi yazı ile gönderilir. Belirtilen tarihten sonra bilgileri gönderilen personel eğitim programına dâhil edilmeyecektir.
2- Birimler tarafından yönetmelik çerçevesinde Eğitim ve Sınav Yürütme Komisyonları kurulacaktır.
3- Birimler tarafından yapılacak sınavlarda; soru kitapçıkları, soruların cevap anahtarları, cevap kâğıtları, tutanaklar ve değerlendirme belgeleri yönetmeliğin ilgili maddelerince birimlerinde muhafaza edilecek olup Personel Genel Müdürlüğüne gönderilmeyecektir.
4- Aday memurların Cumhurbaşkanlığı Uzaktan Eğitim Kapısı Platformuna tanımlanmaları Genel Müdürlüğümüzce Temmuz 2023 tarihine kadar yapılacaktır.
5- Aday Memurlar, Uzaktan Eğitim Kapısı Platformu üzerinden Temel Eğitim ve Hazırlayıcı Eğitim programlarına katılım sağlamaktan ve birimlerince belirlenen saatte sınav salonunda hazır bulunmaktan sorumludurlar.
6- Cumhurbaşkanlığı Uzaktan Eğitim Kapısı Platformuna
7- Eğitim platformunda açılan sayfada "Eğitim Kataloğu" seçilerek açılan sayfada "Kategori" bölümünden "Aday Memur-Temel" seçilip filtreleme yapılmalıdır.
8- "Aday Memur -Temel" kategorisinde aşağıda belirtilen eğitim içeriklerinden sorumlu tutulacaklardır.
9- Aday Memur Temel Eğitim Sınavı, yukarıda bahsedilen konular çerçevesinde Genel Müdürlüğümüz tarafından gönderilecek 100 sorudan hazırlanan sınav ile kendi birimlerince yüz yüze yapılacaktır. Sınav geçer puanı 60'tır.
10- "Aday Memur Temel Eğitim" programı ve sınavından başarılı olanlar "Aday Memur Hazırlayıcı Eğitim" programına katılabileceklerdir.
11- Eğitim platformunda açılan sayfada "Eğitim Kataloğu" seçilerek açılan sayfada "Kategori" bölümünden "Aday Memur-Hazırlayıcı" seçilip filtreleme yapılmalıdır.
12- "Aday Memur – Hazırlayıcı" kategorisinde;
· Aday Memur Hazırlayıcı Eğitim Programı (eğitim içeriğinde 31 konu başlığı bulunmaktadır.)
13- Aday Memur Hazırlayıcı Eğitim Sınavı, yukarıda bahsedilen konular çerçevesinde Genel Müdürlüğümüz tarafından gönderilecek 50 sorudan hazırlanan sınav ile kendi birimlerince yüz yüze yapılacaktır. Sınav geçer puanı 60'tır.
14- Birimlerdeki Eğitim ve Sınav Yürütme Komisyonları aday memurun Uzaktan Eğitim Kapısı Platformundan dersleri takip etmesinden sorumludur.
15- Aday Memur Temel ve Hazırlayıcı Eğitim sınav sonuçları aşağıdaki iş takvimine göre resmi yazı ile Personel Genel Müdürlüğüne bildirilecektir.
16- Aday Memur Temel ve Hazırlayıcı Eğitim Programı ve sınavlarından başarılı olanlar en az 2 (iki) ay süreli Aday Memur Staj Programına katılırlar.
17- Aday memur staj programı en az iki ay süre ile Hazırlayıcı Eğitimin ardından birimlerince başlatılacak olup Genel Müdürlüğümüzden ayrıca talimat beklenmeyecektir.
18- Aday Memur Temel ve Hazırlayıcı Eğitim ile Staj Programlarından başarılı olanların ilgili yönetmelik çerçevesinde birimlerince asalet tasdik işlemleri başlatılacaktır.
1- Aday memur personel bilgileri, Personel Genel Müdürlüğü'ne Temmuz 2023 tarihine kadar resmi yazı ile gönderilir. Belirtilen tarihten sonra bilgileri gönderilen personel eğitim programına dâhil edilmeyecektir.
2- Birimler tarafından yönetmelik çerçevesinde Eğitim ve Sınav Yürütme Komisyonları kurulacaktır.
3- Birimler tarafından yapılacak sınavlarda; soru kitapçıkları, soruların cevap anahtarları, cevap kâğıtları, tutanaklar ve değerlendirme belgeleri yönetmeliğin ilgili maddelerince birimlerinde muhafaza edilecek olup Personel Genel Müdürlüğüne gönderilmeyecektir.
4- Aday memurların Cumhurbaşkanlığı Uzaktan Eğitim Kapısı Platformuna tanımlanmaları Genel Müdürlüğümüzce Temmuz 2023 tarihine kadar yapılacaktır.
5- Aday Memurlar, Uzaktan Eğitim Kapısı Platformu üzerinden Temel Eğitim ve Hazırlayıcı Eğitim programlarına katılım sağlamaktan ve birimlerince belirlenen saatte sınav salonunda hazır bulunmaktan sorumludurlar.
6- Cumhurbaşkanlığı Uzaktan Eğitim Kapısı Platformuna
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
web adresinden erişim sağlanabilecek olup Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ve E-Devlet Şifresi ile giriş yapılabilecektir.7- Eğitim platformunda açılan sayfada "Eğitim Kataloğu" seçilerek açılan sayfada "Kategori" bölümünden "Aday Memur-Temel" seçilip filtreleme yapılmalıdır.
8- "Aday Memur -Temel" kategorisinde aşağıda belirtilen eğitim içeriklerinden sorumlu tutulacaklardır.
İnsan Hakları | Dosyalama Usulleri |
Resmi Yazışma Usul ve Esasları | Milli Güvenlik Bilgileri |
Genel Olarak Devlet Teşkilatı | 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu |
T.C. Anayasası | Türkçe Dil Bilgisi Kuralları |
Halkla İlişkiler | Devlet Malını Koruma ve Tasarruf Tedbirleri |
İletişim (Haberleşme) Eğitimi | Gizlilik ve Gizliliğin Önemi |
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi |
9- Aday Memur Temel Eğitim Sınavı, yukarıda bahsedilen konular çerçevesinde Genel Müdürlüğümüz tarafından gönderilecek 100 sorudan hazırlanan sınav ile kendi birimlerince yüz yüze yapılacaktır. Sınav geçer puanı 60'tır.
10- "Aday Memur Temel Eğitim" programı ve sınavından başarılı olanlar "Aday Memur Hazırlayıcı Eğitim" programına katılabileceklerdir.
11- Eğitim platformunda açılan sayfada "Eğitim Kataloğu" seçilerek açılan sayfada "Kategori" bölümünden "Aday Memur-Hazırlayıcı" seçilip filtreleme yapılmalıdır.
12- "Aday Memur – Hazırlayıcı" kategorisinde;
· Aday Memur Hazırlayıcı Eğitim Programı (eğitim içeriğinde 31 konu başlığı bulunmaktadır.)
·Elektronik Belge Yönetim Sistemleri (EBYS)
· Uygulamalı Excel Eğitimi konulu eğitim içeriklerinden sorumlu tutulacaktır.13- Aday Memur Hazırlayıcı Eğitim Sınavı, yukarıda bahsedilen konular çerçevesinde Genel Müdürlüğümüz tarafından gönderilecek 50 sorudan hazırlanan sınav ile kendi birimlerince yüz yüze yapılacaktır. Sınav geçer puanı 60'tır.
14- Birimlerdeki Eğitim ve Sınav Yürütme Komisyonları aday memurun Uzaktan Eğitim Kapısı Platformundan dersleri takip etmesinden sorumludur.
15- Aday Memur Temel ve Hazırlayıcı Eğitim sınav sonuçları aşağıdaki iş takvimine göre resmi yazı ile Personel Genel Müdürlüğüne bildirilecektir.
16- Aday Memur Temel ve Hazırlayıcı Eğitim Programı ve sınavlarından başarılı olanlar en az 2 (iki) ay süreli Aday Memur Staj Programına katılırlar.
17- Aday memur staj programı en az iki ay süre ile Hazırlayıcı Eğitimin ardından birimlerince başlatılacak olup Genel Müdürlüğümüzden ayrıca talimat beklenmeyecektir.
18- Aday Memur Temel ve Hazırlayıcı Eğitim ile Staj Programlarından başarılı olanların ilgili yönetmelik çerçevesinde birimlerince asalet tasdik işlemleri başlatılacaktır.
2022 YILI ADAY MEMUR EĞİTİM PROGRAMI UYGULAMA TAKVİMİ | |
Tarih | Yapılacak İşlem |
01 Şubat 2023 | Aday memur personel bilgilerinin, Personel Genel Müdürlüğü'ne resmi yazı ile gönderilmesi, (Son Tarih) |
13-24 Şubat 2023 | Aday Memur Temel Eğitimi'nin uzaktan eğitim yöntemi ile uzaktanegitimkapisi.cbiko.gov.tr web adresinde yer alan "Cumhurbaşkanlığı Uzaktan Eğitim Kapısı Platformu" üzerinden gerçekleştirilmesi, |
06 Mart 2023 | Aday Memur Temel Eğitimi sınavının gerçekleştirilmesi, |
10 Mart 2023 | Aday Memur Temel Eğitim Sınav sonuçlarının Personel Genel Müdürlüğüne bildirilmesi, |
13-24 Mart 2023 | Aday Memur Hazırlayıcı Eğitimi'nin uzaktan eğitim yöntemi ile uzaktanegitimkapisi.cbiko.gov.tr web adresinde yer alan "Cumhurbaşkanlığı Uzaktan Eğitim Kapısı Platformu" üzerinden gerçekleştirilmesi, |
03 Nisan 2023 | Aday Memur Hazırlayıcı Eğitimi sınavının gerçekleştirilmesi, |
07 Nisan 2023 | Aday Memur Hazırlayıcı Eğitim Sınav sonuçlarının Personel Genel Müdürlüğüne bildirilmesi, |
Nisan 2023 | Aday Memur Staj Programının başlatılması |
Temmuz 2023 | Aday Memurlarının duyurusunun yapılması |
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.